Kako do bleščeče belih zob?

Kako do belih zob

Tudi vi na svojih fotografijah skrivate zobe, ker vas je sram, da niso tako beli, kot bi lahko bili? V današnji kulturi je še kako pomembno, da naš nasmeh krasijo zdravi in lepi zobje. Zato vam v nadaljevanju članka razkrivamo, kako na naraven način do bolj belih biserov v ustih.

Želite bolj bele zobe?

Preizkusite naslednje štiri naravne rešitve:

1. Zobe si skrtačite po vsaki jedači ali pijači. To je najboljši način, da boste svoje zobe ohranili bleščeče bele. Ne pozabite uporabiti tudi ustrezne zobne paste. Seveda boste pri tem potrebovali kar nekaj vztrajnosti, saj to pomeni, da si boste morali umiti zobe tudi v šoli ali službi.

2. Uporabite sodo bikarbono in vodikov peroksid. Vodikov peroksid je antibakterijsko sredstvo in se odlično izkaže pri čiščenju zob in dlesni. Z raziskavami so ugotovili tudi to, da vodikov peroksid preprečuje slab zadah. Z njim si lahko pripravite učinkovito vodico za izpiranje ust: uporabite vodo in vodikov peroksid v razmerju 1 : 1. S takšno raztopino si razkužujte usta približno 1 minuto, nato izpljunite.

3. Vodikov peroksid lahko uporabite še na en način. Zmešajte nekaj vodikovega peroksida in sode bikarbone, tako da dobite tekočo belo pasto (ne sme biti pregosta, saj si tako lahko poškodujete sklenino). S takšno pasto boste učinkovito očistili zobe in si povrnili bleščeče bel smehljaj. Namažite jo na zobe, po 30 sekundah pa si dobro splaknite usta. Namesto sode bikarbone lahko uporabite tudi kaolinsko glino.

4. Uporabite kokosovo olje. Prav ste prebrali, tudi s kokosovim oljem si lahko očistite in pobelite zobe. Kaj morate storiti? V usta si dajte žlico kokosovega olja, nato pa ga premikajte sem in tja po ustih. To počnite približno 20 minut. Kokosovo olje ima še eno prednost – zaradi antibakterijskih lastnosti bo dobro zaščitil vaše zobe in dlesni pred takšnimi in drugačnimi bakterijami.

Poznate še kakšen nasvet, ki na naravni poti pomaga do bleščeče belih zob? Veseli bomo, če ga z nami in bralci našega portala delite v komentarjih.