Izbira ustrezne talne obloge

Izbira talne podloge

Prenavljate hišo ali stanovanje? V tem primeru med ključne dejavnike prenavljanja prav gotovo sodi tudi ustrezna izbira talnih oblog. Njihova naloga je namreč ta, da naredijo dom lepši, prijetnejši ter bolj udoben. Od vaše odločitve bo odvisno tudi to, kako lahka ali težka bo namestitev talnih oblog, kako boste tla lahko uporabljali, kako jih boste čistili ter vzdrževali. Zato je izbira talnih oblog odločitev, ki se nikakor ne sme zgoditi na hitro, se pravi čez noč.

Svetujemo vam, da se najprej seznanite z različnimi talnimi oblogami, ki so na tržišču na voljo, saj ima prav vsaka svoje prednosti in pomanjkljivosti. Za pomoč se obrnite na različne strokovnjake, ki vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri. Zaupajte tistim, ki so na svojem področju najboljši.

Zagotovo ne želite, da bi vas nakup talnih oblog pošteno udaril po denarnici. A pri tem se je dobro zavedati tudi tega, da z izbiro najcenejših talnih oblog na dolgi rok ne boste prihranili prav ničesar. Ravno nasprotno: morda si boste nakopali še dodatne stroške.

Vrste talnih oblog

Laminat

Laminat postaja vse bolj priljubljen med ljudmi, ki si za svoj dom izbirajo nove talne obloge. Svoje k temu prav zagotovo prispeva dejstvo, da je laminat dokaj enostavno položiti, da je njegova cena relativno ugodna ter da se ga lahko vzdržuje na zelo preprost način.

Čeprav bodo tla iz laminata, bodo na videz zelo podobna tlom iz parketa ali iz kakšnega drugega lesenega poda. Laminat deluje tudi kot odličen zvočni in toplotni izolator, saj lahko pod njega namestimo penasto folijo.

Parket

Les ima še vedno svojo moč, saj slovi po svoji raznovrstni uporabnosti, toplini in lepoti. Mnogi zato prisegajo le na parket, saj so prepričani, da bodo le z njim zagotovili to, da bo njihov dom topel in domač.

Pri izbiri parketa moramo dobro premisliti, saj zagotovo ni vseeno, za katero vrsto se bomo odločili. Nekateri lesovi so zelo občutljivi, takšni so na primer smreka, jelša, hruška ali kostanj. Spet drugi pa so bolj trpežni. Pomanjkljivost parketa se morda skriva ravno v tem, da se ga polaga daljši čas.

Vinilne talne obloge

Vinilne talne obloge odlikuje predvsem to, da so zelo enostavne za čiščenje ter odporne na različne madeže. Zato ni prav nič čudnega, da se vedno več ljudi odloča tudi zanje.

Na splošno jih delimo na homogene in heterogene vinilne obloge. Obstajajo v različnih dimenzijah, oblikah in debelinah, tako da so praktično primerne prav za vsak prostor. Sodijo med najbolj prodajane talne obloge po svetu.

Že veste katero izmed mnogih talnih oblog boste izbrali? Zaupajte nam v komentarju in nam sporočite, zakaj ste se odločili za izbrano talno oblogo.